Courgette!
Courgette // ui // knoflook // zoete aardappel // groentebouillon // oregano // basilicum // peper // tijm // peterselie // olijfolie
Voor een volle pan soep!
- 2 courgettes (gewassen en in stukjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 4 knoflooktenen (in stukjes)
- 2 zoete aardappelen (geschild en in stukken)
- 1,5 liter groentebouillon (zelfgemaakt of van tablet. Indien tablet, ik geef de voorkeur aan gistvrije en suikervrije tabletten > verkrijgbaar bij de bio winkel)
- 2 tl gedroogde oregano
- 2 tl gedroogde basilicum (of nog lekkerder: een klein handje verse basilicum)
- handje verse peterselie
- olijfolie
Verhit een scheutje olijfolie in een grotere pan. Fruit de ui samen met de knoflook. Voeg er vervolgens de zoete aardappelblokjes en de courgettestukjes aan toe samen met de kruiden (op de peterselie na). Roerbak even kort mee.
Schenk 1,5L groentebouillon in de pan en laat het geheel zo’n 15-20 min. zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een snufje gemalen peper en een flinke lepel verse peterselie.
Hmmmm lekker zacht van smaak met een zoet tintje door de zoete aardappel. De kleintjes onder ons zullen de smaak waarderen.
Courgette…
Ook wel mergpompoen genoemd. Deze lichtverteerbare groente heeft heel wat fijne gezondheidsbevorderende effecten.
Zo voorziet de courgette ons van:
- De vitaminen: A, B6, B2, B11, C en K
- De mineralen: kalium, fosfor, calcium, mangaan en koper
- Vezels, daar wordt je buik blij van!
- Een makkelijke groente die zich op vele manieren aan kan passen. Zo kun je hem verwerken verwerken in soepen, salades of op de bbq. Je kunt de courgette zowel rauw, gestoomd, als gegrild eten. De zaadjes hoef je niet te verwijderen. In tegendeel, ze zijn juist heel goed voor ons want ze zouden ons beschermen tegen parasieten.