Ijskoude lassi!
Banaan (bevroren) // (geiten) yoghurt // kaneel // kardemom // water
Voor 1 P
- 1 rijpe bevroren banaan (in stukjes ingevroren)
- 100 ml geitenyoghurt (of andere milde yoghurt, bijv. sojayoghurt wanneer je lactose intolerant bent)
- 5 snuffen kaneel
- mespunt kardemompoeder
- 50 ml water
Stop alles in een blender of mix met behulp van een staafmixer het geheel tot een romige lassi.
Et voila! Een home made verfrissende ijskoude Indiase yoghurtdrank!
Lassi…
Lassi is een traditionele yoghurtdrank die enigszins te vergelijken is met een milkshake. Oorspronkelijk komt deze heerlijk verfrissende drank uit India en Pakistan. Vaak wordt er geraffineerde suiker aan toegevoegd, maar er zijn uiteraard ook vele andere soorten natuurlijke zoetmiddelen voor deze drank geschikt waardoor de lassi wel zijn zoete krachtige smaak krijgt maar gezonder is dan de variant met een sterk geraffineerde suiker. Zo kun je banaan, (koudgeslingerde) honing of bijvoorbeeld ahornsiroop gebruiken.
Lassi kun je op heel veel verschillende manieren klaar maken. Zo kun je gebruik maken van banaan, maar ook van mango, meloen, ananas, aardbeien, sinaasappel, limoen etc. Daarbij maak je tevens gebruik van specerijen en kruiden als gember, kardemom, saffraan en munt en evt. een snufje zout.
Kwestie van wat heerlijke producten & kruiden verzamelen en je maakt in no time je eigen favoriete lassi! Creëer!