Potje appeltaart!
Appel // banaan // citroen // rozijnen // kaneel
Wat een contrast met gisteren! Gisteren kon ik nog met zo’n 20 graden genieten van de warmste dag in maart en vandaag start de dag grijs, regenachtig en 10 graden kouder. Maar dat mag de pret niet drukken We vrolijken ons gewoon op met een heerlijk potje appeltaart!
Fijne voordelen van dit potje:
* zowel warm als koud te gebruiken
* glutenvrij
* suikervrij
* lactosevrij
* puur natuur
* low budget
Wat wil je nog meer?
Men neme voor 1 P
* 1 appel
* 1 banaan
* 1 el rozijntjes
* snuffen gemalen kaneel
* 1/2 citroen
* ter garnering: een paar pecannoten of walnoten
Verwarm de over op 175 graden.
Was de appel en verwijder het klokhuis (ik doe dit m.b.v. een appelboor, zie eerste foto).
Leg de appel in een ovenschaaltje en besprenkel met sap van 1/2 citroen en flink wat snuffen kaneel. Zet de appel 15-20 min in de oven.
Wel de rozijntjes in warm water terwijl de appel in de oven staat.
Snijd een banaan in kleine stukken en voeg in een maatbeker of kom.
Snijd de appel in wat kleinere stukken met mes en vork en voeg toe aan de banaan. Pureer het goedje met een staafmixer. Schep de gewelde rozijnen erdoorheen. Ik vind het lekker om het mengsel niet al te fijn te malen, op deze manier behoud je wat ‘bite’.
Schep het ‘appeltaartmengsel’ in een potje of schaaltje en garneer met wat pecannoten of walnoten. Smullen!!
Doordat je een potje (met schroefdeksel) gebruikt, kun je hem praktisch makkelijk overal mee naartoe nemen. Naar de dierentuin voor je kids, tijdens een picknick, mee naar je werk, voor op school, tijdens een lange treinreis of om zomaar iemand mee te verrassen. En nog goed voor het milieu ook! Recycle
Happy weekend!
Liefs Marcha